ANWB

De ANWB is één van de grootste reis- en autoverzekeraars in Nederland. De ANWB is ook bekend als de ‘Koninklijke Nederlandse Toeristenbond’, en kent als vereniging meer dan 4 miljoen leden wiens belangen behartigd worden door de ANWB.
Deze belangen zijn onder andere mobiliteit, vakantie en vrije tijd. Naast dat de ANWB zo goed mogelijk met zijn klanten probeert samen te werken, probeert de ANWB ook de natuur te sparen.

Vereniging
Al sinds 1883 is het voor Nederlanders mogelijk om zich aan te sluiten bij de vereniging ANWB. Ooit werd de vereniging opgericht om de behoeftes van wielrijders te behartigen. Sinds de tweede periode van de twintigste eeuw vond er professionalisering plaats binnen de ANWB waardoor het ook begonnen is met het aanbieden van verzekeringsproducten.

Vandaag de dag kunnen reizigers zich verzekeren met een reisverzekering van de ANWB, maar ook iedereen die dagelijks op pad is kan zich verzekeren bij de ANWB. Eén van de meest afgenomen verzekeringen bij de ANWB is de autoverzekering. De ANWB probeert zowel maatschappelijke als dienstverlenende taken te vervullen.

Hulp
De ANWB autoverzekering maakt drie beloften: ze helpen als je in de problemen komt, helpen je met het kiezen van een schadeherstelbedrijf en komt bovendien voor je op. Deze drie beloften worden uitgedrukt in bijvoorbeeld de verkeersinformatie verzorgen, maar ook de wegenwacht en rijtrainingen.

Verantwoord
Al sinds 1883 probeert de ANWB een belangrijke positie in te nemen in de samenleving. Tegenwoordig is de ANWB bezig met MVO: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Activiteiten moeten steeds energiezuiniger worden. Wanneer dat niet mogelijk is, compenseert de ANWB de schade aan de natuur. Daarmee is de ANWB niet alleen goed voor zijn klanten, maar ook nog eens voor het milieu.

Volgend artikel: